Mitt møte med Supporterfrue II

Om mammapoliti og nettroll!

For 5 år siden hadde jeg tidenes korteste bloggkarriere.
Jeg skrev et humoristisk innlegg om sex i småbarnstilværelsen, og det tok mildt sagt av. Den sommeren mistet jeg til slutt telling på hvor mange delinger, likes, avisforsider og telefoner fra journalister innlegget førte til. Bloggen min lå på en solid 3. plass på blogg.no (den gangen var det der alle de store blogget), og jeg tjente faktisk litt cash på dette.
Supert for meg som har en drøm om å leve av og formidle!

Men «suksessen» hadde sin pris.
Daglig måtte jeg tåle trolling, diskriminering, sjikane og trusler om å melde meg til barnevernet.

Jeg la raskt ned bloggen…
-Og lot hetserne vinne over meg

Jeg blir da så imponert når jeg leser igjennom «Supporterfrue» sitt kommentarfelt, og hvordan hun klarer å heve seg over alt det usaklige og stå stødig når det stormer som verst.

…………………

Vi fortsetter der vi slapp sist (les her), og jeg er veldig spent på å høre mer om responsen Line Victoria får i sine kanaler. Da særlig hva hennes tanker er angående mammapoliti og nettroll.

Hun forteller om helt drøye og syke meldinger fra den gangen hun jobbet som programleder. Folk som tydelig hadde oppsøkt adressen hennes og liknende.
Allikevel er det det berømte mammapolitiet som fascinerer oss mest.

Kritikk har jeg fått som influencer, programleder og sånt i lange tider, men akkurat når du skal få barn…

Bare når du blir gravid og skal bli mamma…
-Da er det som det våkner en helt egen «klikk» på internettet. Det er som de kommer krypende ut fra under den steinen de ligger og råtner under, og bare fyrer løs. Og da er det ingen skrupler!

De er ikke en gang så smarte at de er anonyme!
Det er andre mammaer, med fullt navn, og i sine egne sosiale medier legger ut sånt som «vær den du er» og «gjør så godt du kan». Også går de da fra den lille lykkelige bobla si, og inn i mitt kommentarfelt for å skrive noe som de vet sårer.

Hva feiler det folk som er ute etter å ta andre mennesker?


Line Victoria forteller videre hvordan hun fikk tilbakemelding om at hun satte eget barn i fare under graviditeten gjennom et frisørbesøk.

Jeg var gravid, og jeg hadde vært hos frisøren og stripet håret. Da fikk jeg tilbakemelding på at «Herregud Line, du kommer til å bli en utrolig dårlig mor, fordi du har jo drept ungen din allerede. Du skal ikke stripe/farge håret når du er gravid».

Line Victoria ringte i panikk opp frisøren sin for å forsikre seg om at hun ikke hadde gjort noen skade på babyen sin. Det hadde hun for ordens skyld IKKE!
Som førstegangsgravid er man fryktelig sårbar, og jeg forstår derfor godt reksjonen hennes.

Velmenende råd er jo én ting, og Line Victoria sier hun er mottakelig for det, men måten man sier ifra på burde tenkes nøye igjennom. Dette gjelder i alle kommentarfelter og diskusjonsforumer. Vi grøsser mens vi snakker om hvordan for eksempel blogger Rannveig Heitmann har fått gjennomgå, blant annet når hun en gang la ut et innlegg med flotte sponsede negler, og mammapolitiet herjet i diskusjonsforumene.
Hun burde jo heller bruke pengene mere fornuftig, må vite!

Men noe som er helt krise, er at jeg har tatt meg selv i å være mammapoliti også! Jeg tåler jo ikke at folk skal fortelle meg hvordan jeg skal oppdra barnet mitt eller lage maten min, for eksempel. Tåler jo virkelig ikke det! Men jeg tok meg en gang i å fortelle min bonus-lillesøster om hvordan hun kunne sørge for at hennes sønn sov bedre om natta. Jeg hadde jo sovebaby, også var jeg liksom der og skulle fortelle henne hva hun burde gjøre og ikke gjøre i denne situasjonen.

Jeg kunne kjenne jeg svette oppover når jeg hørte meg selv, og hvordan jeg irettesatte hennes måte å være mor på. Jeg skammet meg sånn, at jeg måtte ringe og bare: «den samtalen vi hadde, den kan du bare styrke. Beklager. Unnskyld. Det var ikke meningen å irettesette deg og dine metoder»
……..

Der har vi vel alle gått på en smell?
Å tenke at måten vi selv gjør det på er den beste, og at vi da får passe på å informere andre mødre om våre geniale metoder.
-Ups!

Når det er sagt, så er det METODENE jeg selv reagerer på i kommentarfeltene når mammapolitiet kommer på besøk. Jeg hang meg særlig opp i én kommentar Line Victoria fikk da hun skrev at hun gledet seg til barnehageoppstart etter koronaens lockdown:

«Jeg håper virkelig ikke at du planlegger flere barn når du etter 3 uker med stengt barnehage lengter etter å få sendt datteren din tilbake i en barnehage full av potensielle smittebærere».

Dette er momshaming på helt ille nivå.


Ja!
Jeg hadde da hatt hjemmekontor OG underholdt en treåring i flere uker, og var så sliten. Jeg var lei av å ikke være en god mor og lei av å ikke være en god ansatt.
Det også da få slengt til seg noe sånt noe.
Hvem er det som får seg til å skrive dette?


Line Victoria opplever også å bli disset fordi hun gir barnet sitt pølse med ketchup, og tar lettvinte løsninger. Da kan jeg trøste henne med at dette faktisk er noe jeg virkelig beundrer henne for.

Ta det fra ei (altså meg) som knasker antidepressiva for å komme seg etter et heavy møte med veggen, fordi alt skulle være så gjennomført og perfekt:
Drit i fasaden, hvordan du tror du burde være som mamma, kone eller liknende og lev mer i nuet ❤


Når det er sagt.
Husk også at du og jeg som sitter bak tastaturet og fyrer løs i andres kommentarfelter har et ansvar. Vi må rett og slett oppføre oss ordentlig!
…….

Selv om jeg synes Line Victoria er et forbilde i SoMe, kan faktisk hun og andre influencere også bæsje litt på leggen i blant. Da er det viktig at man tar til seg den konstruktive kritikken, og lytter til følgerne sine. Les mer om reklame-bommerter og hva vi synes om influencere som sensurerer kommentarfeltet sitt neste uke.


Bloggen til denne kula dama finner du her

//Spons//
Tusen takk til Phat Lab Music for lån av lokale til denne fine praten!

-Og en stor takk til fotograf Elisabeth som hang med oss og knipset denne dagen. Nettsiden hennes finner du her

Hun er også på instagram under navnet @fotograf_elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: