Mitt møte med Supporterfrue III

Om «krenkafolket» og influencere som sensurerer kommentarfeltene sine.

Noe som aldri slutter å overraske meg på min instagram, er hvor lett folk lar seg krenke.
Legger man for eksempel ut bilde av en fløteis, fornærmer man typ alle laktoseintolerante.
Kanskje det var litt å ta i, men mange lar seg virkelig krenke av den minste lille ting.

Jeg synes jaggu disse influencerne lett fornærmes også.
Enkelte klarer ikke skille mellom konstruktiv kritikk og hets.
Eller klarer de det, men de ønsker bare goodvibes i kommentarfeltene sine?

Jeg og supporterfrue, Line Victoria, fortsetter praten fra forrige uke.
(Den kan du lese her)
…………………


Etterhvert som jeg har blitt friskere fra mine spiseforstyrrelser, har vekta økt. Dette gjør meg ingenting, da jeg faktisk trives mye mer med dagens fasong, både fysisk og psykisk. At jeg åpent deler dette på min instagram, er visst fornærmende.

Jeg krenker da visstnok alle tynne, ved å indirekte si at tynne kropper ikke er bra.
Men nei: jeg sier at MIN kropp (eller topp) ikke var bra da jeg var tynn.

Og jaggu krenker jeg visst også alle overvektige som vil ned i vekt, når jeg sier at jeg liker en større kropp.
Puh…

Jeg blir til tider svett av krenkefesten i innboksen min.

Line Victoria er jaggu en skikkelig krenker hun også!

Den gangen jeg outet nyheten om at jeg var gravid, gjorde jeg det gjennom blogginnlegget «Obs, advarsel! Du kan bli gravid hvis du ikke tar P-piller». For det var akkurat dette som skjedde med meg. Jeg slutta på pilla bare noen dager før bryllupet, for vi tenkte det kunne ta lang tid å bli gravid, men så ble jeg altså gravid 4 dager etter bryllupet.

Jeg skrev jo på en humoristisk måte at gjort er gjort, og vi vil jo ha barn!
Det bare skjedde litt fortere enn forventa.
-Og at jeg ble liksom litt snurt for å bli snytt for prøvingen med tente stearinlys, oppvartning, sex hver dag og sånn.

Da fikk jeg inn melding fra en mor om at det var så grusomt å lese. Jeg måtte jo forstå at det var SÅ sårende ovenfor alle andre som ikke ble fort gravide.

Det var jo ikke intensjonen min å såre alle som ikke ble gravide like fort. Jeg fortalte bare hvordan det var for MEG.
 

Jeg opplever jo å bli anklaget for krenking hver gang jeg legger ut noe om kropp. Skriver jeg at jeg liker kroppen bedre som større, krenker jeg alle de tynne. Og jaggu krenker jeg også de store, ved å kalle meg selv «større».

Ja, det er krenkefest i kommentarfeltene stadig, men det er jo fordi folk elsker å la seg provosere da!

Vi er begge enige i at når man presenterer livet sitt gjennom blogg og/eller på instagram må man jo skrive om egne erfaringer og hvordan ting oppleves for en selv.

For MEG er det mest gunstig med en større kropp.
For LINE VICTORIA gikk baby-making’en på 1-2-3.
Så får heller folk ha som ansvar å presentere andre nyanser basert på SINE erfaringer.
…………….

Men det er jammen meg ikke bare lesere/følgere som lar seg krenke. Jeg synes til stadighet at influencerne selv blir fornærmet av kritikk som ofte er helt på sin plass.
For er influencing en enveiskommunikasjon?
Jeg synes ikke det, og tenker at når kritikken er konstruktiv, burde man ønske den velkommen.

Line Victoria er enig, og har selv tatt til seg kritikk når hun har gått over streken.

En gang la jeg ut et bilde hvor Maren som baby hadde klart å gni av seg bleia i senga. Også hadde hun driti da, så det var jo bæsj i hele senga. Jeg viste ikke henne på bildet, og inni hodet mitt var dette morsomt, men da fikk jeg tilbakemeldinger på at dette ikke var greit.
Og det gikk opp et lys for meg,

at nei…dette var faktisk ikke greit…dette kan jeg ikke dele.
Jeg har faktisk et ansvar ovenfor henne, om at hun ikke skal utleveres.  


Jeg kan selv sitte og lese gjennom blogginnlegg, hvor jeg tenker at; så BRA at folk reagerte på dette. Selv har jeg en lang utdanning innen idrett og ernæring, og synes konstruktiv kritikk er på sin plass hvis influencere feilinformerer for eksempel på dette området.

Trafikksikkerhet er også noe jeg synes det er flott at lesere/følgere reagerer på.
Her har Line Victoria selv opplevd å ha blitt sensurert.


Det virker veldig som at dette med kritikk, eller innspill om du vil, avhenger veldig av influenceren?

Ja, det er noen som bare ikke takler kritikk, og hvor de går rett i forsvarsposisjon. De tar alt som hets, sjikane, mobbing og trolling, og da blir det rett og slett slettebonanza fra ville hælvete! Man må kunne klare å skille mellom trolling og konstruktiv kritikk.

Line Victoria forteller videre om den gangen hun selv ble blokkert fra et kommentarfelt. Innlegget det er snakk om her, har de fleste av oss sett. En viss influencer og partner snappet mens de kjørte på trafikkert vei, MED barna i baksetet. Trygg trafikk la da igjen en velmenende kommentar om trafikksikkerhet, og Line Victoria likte denne kommentaren.

Det var nok til å bli blokkert.

Hva synes du om slik sensurering i kommentarfeltene?


Det er ikke bra!
Denne sensureringen går på bekostning av hva?

Ta Iselin Guttormsen for eksempel, som nå har gått ut med at hun sletter slikt i kommentarfeltet, fordi hun kun vil ha goodvibes der.
Det er greit det!

Hun kan bare slette i vei hun, men da er ikke hun den ærlige, kule Iselin som jeg digger.
For HUN har jo ihvertfall baller til å ta imot kritikk.

Hva med å ikke ha kommentarfelt i det hele tatt?
Mange velger jo bort dette!


Ja, det jo enveiskommunikasjon, og det er kjempe-stusselig!
Da lever man jo virkelig i sin egen lille boble.

«Se på meg, så flott jeg har det, men ikke snakk til meg, for det er jeg for god for»
Det blir litt sånn.


For en liten tid tilbake var Line Victorias kommentarfelt bokstavelig talt «on fire». Hun inngikk et samarbeid med Nestlé, men takket være følgere som fortalte om selskapets politiske historie med feilinformering i U-land for egen gevinst, valgte hun å avslutte dette.

Det viste seg at jeg på dette området var u-utdannet. Jeg regnet med kritikk fordi mange skyr ferdiggrøt, men denne politiske trøblete historien var jeg ikke klar over. Jeg var rett og slett ikke forberedt på hvor stor denne saken var, og jeg ble tatt på senga.   
…….

Det er virkelig mye man kan krenkes av, hvis man lar seg.
Dersom man har et annet syn på kropp, foreldrerollen, helse eller liknende, hvorfor ikke bare fortelle DIN versjon fremfor å la seg krenke av andres?
Eller hva med å anerkjenne andres historie og synspunkter. Og om du selv har en annen erfaring, kan du kommentere med eksempelvis «her har jeg en annen opplevelse», fremfor «nå krenker du alle som ikke har det som deg!»

Dette gjelder også influencere.
Blogging og instagram gjør seg best når det er en toveiskommunikasjon, og det burde være lov å si ifra på en ordentlig måte når influencerne driter seg ut, uten å bli anklaget for trolling eller hets. Jeg synes det er skuffende med store profiler som fjerner alle negative tilbakemeldinger, for å oppnå den tidligere nevnte goodvibe’en.

Hva tenker dere lesere?

Bloggen til denne kula dama finner du her

//Spons//
Tusen takk til Phat Lab Music for lån av lokale til denne fine praten!

-Og en stor takk til fotograf Elisabeth som hang med oss og knipset denne dagen. Nettsiden hennes finner du her

Hun er også på instagram under navnet @fotograf_elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: