Gjesteinnlegg

Anders Netland: Motgang kan styrke!

Jeg vet hvor hardt motgang kan treffe og hvor godt motgang kan styrke.
Mitt liv som rusmisbruker var det som inviterte motgang inn i livet mitt. Jeg var bare 13 år da jeg begynte å eksperimentere med rusmidler, jeg har alltid hvert nysgjerrig og eventyrlysten. Lett påvirkelig har jeg også hvert store deler av livet, om det skyldes at jeg har ADHD eller om det bare hørte til min personlighet vet jeg ikke, ikke bryr det meg heller.

Jeg sluttet å bry meg om ting jeg ikke får gjort noe med for lenge siden, det gjorde meg bare mer deprimert og sliten enn jeg allerede var. Jeg kunne gått virkelig i dybden på mitt rusmisbruk men føler ikke at det er det som er viktig her. Rusmisbruk tror jeg er som mye annet som vi begynner med, at det starter i det små og utvikler seg i en eller annen retning over tid. Jeg gikk fra å være en ung energisk sprangrytter som prøvde noe hasj og endte opp som en sliten sprøytenarkoman som faktisk kom til et punkt i livet der jeg ga totalt faen i meg selv og hva som skjedde meg.

Og det var her jeg virkelig ble truffet av mye av livets motgang på mange måter. Jeg var mentalt sliten og hadde mye angst. Jeg følte meg egentlig veldig ubrukelig på mange måter for jeg hadde skuffet meg selv og andre over så lang tid at min selvfølelse og mitt eget selvbilde var veldig svekket grunnet mine dårlige valg i en årrekke. Jeg har ved flere anledninger sagt til mamma at jeg ønsket å rømme landet og at jeg ønsket å dø, for det om jeg innerst inne ikke ønsket dette. Jeg var bare sliten og lei av livet som jeg hadde skapt over tid på grunn av mine valg. Jeg har hatt lyst til å gi opp så mange ganger men har heldigvis alltid hatt noen rundt meg som har minnet meg på min verdi og styrke som jeg på dette tidspunkt ikke klarte å se selv. Men det var det jeg trengte å høre på denne tiden for og ikke gi meg.

I dag har jeg vært avholds i 5 år og har kjempet meg gjennom all den motgangen som livet dyttet på meg, det er så mye jeg kunne sagt men det jeg velger å si akkurat nå er; aldri gi opp uansett hvor jævlig livet virker der og da, for de som kjemper seg gjennom motgang vil bli belønnet med styrke og selvinnsikt.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: