Fanget i et voldelig forhold III

Anne-Jorunn om livet etter…

Som du nå har lest levde Anne-Jorunn 2 år i et voldelig og kontrollerende forhold (se her). Hun måtte takle daglige overgrep, både fysiske og psykiske, og hun strevde med å se at det var en vei ut av dette.
Til slutt følte hun seg så liten, at hun ikke kjente igjen seg selv.
Heldigvis kom hun seg vekk til slutt, og denne prosessen fikk dere lesere et innblikk i, i forrige uke.


I dag kan du lese om hvordan hennes liv er nå, snart 3 år etter dette forholdet.
Her er del 3 av Anne-Jorunn sin historie.
…………………

Forholdet var grusomt, traumatiserende og veien ut var alt annet enn ukomplisert. Voldtektene, kontrolleringen og traumene har satt sine spor, og gitt Anne-Jorunn varige mén som søvnvansker, analfissur, anstrengt forhold til mat og toalettbesøk, for å nevne noe.

Det er jo helt utrolig at noen som opplever dette kan komme seg vekk og få lykkelige liv i ettertid. Det krever imidlertid god hjelp, og helsefremmende tiltak.

Ved den siste psykiatriske innleggelsen min, ble det laget en kriseplan. Dette for at jeg skal klare å kjenne igjen symptomene mine før de leder til en såpass stor knekk at jeg vil trenge innleggelse.  

Et eksempel her er at hvis hun ikke får sove, må hun ta sovetabletter. Hun er nødt til å holde seg aktiv, og har fått teknikker som skal roe angst. Sistnevnte er noe hun føler hun mestrer.

Selvfølgelig har jeg dager hvor alt er helt ræva, men det har alle.
Jeg forsøker så godt jeg kan å gripe tak i de små gode øyeblikkene, og leve på de fremfor de vonde.

Anne-Jorunn forklarer at hun ser for seg en liten boks, som heter «min historie».
-Ikke «min fortid».

Den boksen legger jeg bakerst i hodet. Og kanskje kan min historie hjelpe noen andre, som er i den samme situasjonen.  

Anne-Jorunn velger å dele sin opplevelse, for å bekjempe tabuene rundt seksuelle overgrep og psykisk mishandling.

Vi fortjener å bli behandlet med respekt, og vi fortjener å være lykkelige. Derfor velger jeg å være nettopp lykkelig, fremfor bitter.

Det er så godt at Anne-Jorunn kan kjenne på følelsen av lykke etter noe slikt. Og det er virkelig fantastisk at hun har funnet kjærligheten på nytt.
-Men hun forteller at dette også var veldig vanskelig.

Jeg møtte han her for 1,5 år siden, og det tok veldig lang tid før jeg slapp han inn. 6 måneder med dating tok det før vi offisielt var «meg og deg».
Min forsvarsmekanisme var å fortelle han alt jeg hadde opplevd, og hvis han ikke ble skremt vekk av min forhistorie, tenkte jeg at han kunne være noe å satse på.

Han ble ikke skremt vekk av dette, men fikk heller mer omsorg for meg.

Anne-Jorunn forteller at de bor hver for seg, ettersom de begge har barn fra tidligere forhold. Da er de foreldre når de har barna, og kjærester ellers, hvilket fungerer veldig fint for de. Da slipper hun også å føle seg fanget igjen.

Det er musesteg dette her, og det tar lang tid, men han har vært veldig tålmodig med meg. Han har ikke sparket ned den muren jeg har bygget opp rundt meg, men heller tatt av en og en sten. Og han har gitt meg grunner til å kunne stole på han.

Sånn avslutningsvis…
Har du noen budskap du ønsker å få frem?


Ja, at det faktisk er mulig å overleve etter man har kommet seg ut. Jeg har vært i det svarteste av det svarte, og traumene har gjort så vondt at jeg ikke ville være i min egen kropp. Jeg ville ikke leve. Men man kan få hjelp, hvis man er åpen og forteller om dette, selv om det er så vondt å dele.

Man er ikke alene, for det er dessverre mange som sitter i samme situasjon. Det er ikke VI som skal bære skammen. Det er heller de som har gjort dette med oss.
Nå har jeg et kjempegodt liv, og det hadde jeg ikke trodd for 1,5 år siden. Jeg trodde ikke jeg ville være i live engang. Nå har jeg det så godt, at jeg blir rørt av nettopp hvor fint jeg har det.

Jeg tror det kan redde liv, at andre ser hvor godt man faktisk kan få det på tross av traumene ❤

…….


Bilde hentet fra journalen.oslomet.no

Lever DU, eller noen du er glad i et voldelig forhold?
Ta kontakt med et krisesenter, da de kan hjelpe deg å komme deg ut av det. Du får et tak over hodet, og hjelp til å finne en vei videre.

Man kan også gå inn på volinjen.no eller ringe vold-og overgrepslinjen på tlf 116 006

Utklipp fra deres nettside:
«Vold- og overgrepslinjen er en hjelpelinje for alle som har blitt utsatt for vold i nære relasjoner eller seksuelle overgrep. Hjelpelinjen retter seg også mot voldsutsattes venner og familie og hjelpeapparat som kommer i kontakt med personer utsatt for vold. Linjen er døgnåpen, gratis og helt anonym og skal betjenes av Krisesentersekretariatet og Oslo Krisesenter.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: